Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

USF Verftet
1. november 2018

Bombino

Ørkenrocker, fredssymbol og musikklegende: Dette er den utrolige historien om eksiltilværelse i Nord-Afrika som endte med verdensherredømme som stjernegitartist.

Det er ikke alle musikere som evner å være poltisk ekspressiv og samtidig oppleve at publikum danser hengivende på hver eneste konsertarena du besøker. Så er det heller ikke alle gitarister som opplever å bli sammenlignet med legender som Jimi Hendrix, som får dokumentarer laget om seg, eller som får spille med medlemmer av The Rolling Stones eller The Black Keys.

Bombino, fra Agadez, Nigeria, lærte å spille gitar ved å imitere Jimi Hendrix og Mark Knopfler. Bombino synger på morsmålet sitt, men gitaren hans snakker et verdensspråk. Møtet mellom den engelskspråklige rocken og det nord-afrikanske stråket er musikkmagi. Dette ørkenrock på sitt heftigste og mest hypnotiserende, det kan blant annet fanboyen Keith Richards attestere for.

I 2013 utkom “Nomad”, produsert av Black Keys-vokalisten Dan Auerbach. Albumet ble kåret til årets beste World Music-album av iTunes og havnet på årsbestelisten til publikasjoner som Rolling Stone, Uncut og Wall Street Journal. BBC omtalte den som «utterly, utterly fantastic», mens Rolling Stone skriver at Nomad er «the most exciting blues album of the year».

I år er Bombino igjen aktuell med albumet “Deran”, som har fått glimrende kritikker og sies å ta med Bombino tilbake til røttene sine. 1. november er det møteplikt for å oppleve denne enestående artisten!

Fordelspris:
Kr 285,-

Ordinær pris Kr 335,-

Billetter

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien