Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Domkirken
4. juni

Arktisk Filharmonis sinfonietta

Verdens nordligste orkesterinstitusjon byr på samtidsmusikk av ypperste klasse.

Arktisk Filharmoni opptrer i ulike formasjoner, fra mindre kammergrupper til fullt symfoniorkester. Til Festspillene kommer de som sinfonietta, når de skal fremføre musikk av festspillkomponist Unsuk Chin og velrenommerte Eivind Buene.

I Unsuk Chins Double Bind?, som fremføres av fiolinist Peter Herresthal, fokuserer komponisten på det «lekende virvaret» hun finner i grensene mellom levende instrumenter og elektronikk. Hennes andre verk i konserten baserer seg på bøkene Den uendelige historie av Michael Ende og Lewis Carrolls Gjennom speilet, og uttrykker følelsene som skildres i historiene, fra det lyse til det groteske. Solist er sopran Sara Herschkowitz.

Arktisk Filharmoni ble Spellemannpris-nominert i år for sin innspilling av Buenes fiolinkonsert. I Bergen urfremføres verket i ny versjon for solo fiolin og full sinfonietta, med Peter Herresthal som solist.

Dirigent er Arktisk Filharmonis sinfonietta sin kunstneriske leder, amerikanske Tim Weiss.

Arktisk Filharmonis sinfonietta | Tim Weiss dirigent | Sara Herschkowitz sopran | Peter Herresthal fiolin

UNSUK CHIN (1961–) Double Bind? for solo fiolin + electronica | Akrostichon-Wortspiel (Akrostisk ordspill): sju scener fra eventyr for sopran og ensemble | EIVIND BUENE (1973–) Fiolinkonsert for solo fiolin og full sinfonietta. Urfremføring.

Billettsalgsstart mandag 26. november kl 12:00. Lukket forhåndssalg for FiB Fordel-medlemmer. Les mer her.

Fordelspris:
Kr 240,-

Ordinær pris Kr 320,-

Tirsdag 04. juni 2019
kl 19:00–20:00

Billetter

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien