Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Spania
4. november 2017 / 2 og 3 uker

Bli med til Den spanske riviera

– med sol, varme og spennende utflukter

Den sydligste delen av Spania skal nytes, og i dette idylliske hjørnet av Europa er det godt å være turist. Hotell ved havet, som har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Late dager på stranden eller ved bassengkanten, med en spennende bok i umiddelbar nærhet. Med korte kjøreturer fra vårt hotell kan man oppleve hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått og frodig natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, god vin sammen med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man ønske seg!

Avreise: Bergen – Benalmadena 
Vi flyr med direktefly fra Bergen til Malaga.

Utflukter
I løpet av oppholdet i Spania tilbyr vi deg massevis av spennende utflukter. Costa del Sol bugner av steder hvor vi får opplevelser og nytelse!

Benalmadena
En spasertur langs strandpromenaden i Benalmadena sammen med vår reiseleder for å bli litt bedre kjent i nærområdet. Benalmadena er delt opp i 3 områder: Benalmadena Costa som er området ved havnen og hvor hotellet vårt ligger. Arroyo de la Miel er et boligområde hvor det også er mye butikker, barer og restauranter.

Her finner du også fornøyelsesparken Tivoli World hvor det er et lite marked hver fredag. Togstasjonen ligger også i dette området. Benalmadena Pueblo er en typisk spansk liten landsby hvor du finner smale gater og flotte hvitmalte hus.

Torremolinos (10 km)
10 minutter med drosje eller en flott spasertur langs strandpromenaden for de spreke. Gågate med spennende butikker og restauranter som tilbyr spanske retter og god vin.

Mijas (16 km)
Bli med oss til Mijas. Andalucia er kjent for de vakre pueblos blancos, «hvite landsbyer». Gjennom generasjoner har andalucierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene. Et besøk i denne fjellandsbyen må du ikke gå glipp av. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum, eller handle vakker keramikk. Vandre i trange gater med gallerier og små designerbutikker. Og nyte en deilig tapaslunsj med storslått utsikt.

Malaga (25 km)
For deg som er nysgjerrig på nye steder, arrangerer vi en dagstur til Malaga, hovedstaden på Costa del Sol og Spanias 5. største by. Byens historie går 2.800 år tilbake i tid og er en av verdens eldste byer. Omkranset av fjell, med 2 elver som renner igjennom byen og med majestetiske byggverk fra en svunnen tid, er Malaga en by alle turister gleder seg til å oppleve. Byen har et yrene liv, enten man vandrer i små intime gater med lekre butikker og tapasbarer, sitter på torget og nyter et glass vin eller promenerer på byens gågate. Markedshallen bugner av spanske delikatesser og er en fryd for øyet. Pablo Picasso ble født her i 1881 og hans kunstneriske løpebane strakk seg over 80 år.

Marbella (45 km)
Kan vi friste med skjønne Marbella – Spanias svar på St. Tropez? Blir du med på denne turen vil du få se hvor populær spanskekysten er som ferie- og bosted. Og i dette området finnes noen av Europas beste golfbaner. Marbella med sine 320 soldager i året og lystbåthavna Puerto Banus, lokker rike og berømte fra hele verden. I dag bor det 137 nasjonaliteter i denne fascinerende byen som er viden kjent for sin utrolig sjarmerende gamleby. Brosteinbelagte små gater, blomsterfylte torg og plasser, fullpakket med forretninger som tilbyr tøy, sko, vesker og tilbehør av høy kvalitet. Nyt kunstgallerier og kjøp håndverksvarer som en fin souvenir. Spis en deilig lunsj på en av de mange restaurantene her og bare nyt livet!

Frigiliana og Nerja (85 km) 
Solkysten er full av perler og vakre landsbyer. Bli med oss til små paradis hvor ikke så mange nordmenn har vært. Ca. 6 mil nord-øst for Malaga, oppe i fjellene som omkranser solkysten, ønsker Andalusias vakreste by oss velkommen. Den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana er full av maurisk historie, spennende labyrinter, blomster og hvitvaskede gamle andalusiske hus. En spasertur på brolagte gater omkranset av små fargesprakende forretninger – her vil vi kose oss. Bussturen ned til kysten tar 15 minutter, og den lille byen Nerja, med en sterk spansk identitet, møter oss med sin deilige Burriana Playa – en lang flott sandstrand. Har du med badedrakt, så kast deg ut i Middelhavet før du inntar lunsj på Europas Balkong – juvelen i byen, en stor åpen plass som strekker seg ut mot havet. Så star Spanias mest spesielle severdighet for tur, dryppsteingrottene i Maro – størst i verden, oppdaget av 4 guttunger i 1959. Disse ble dannet for 2 millioner år siden og befolket av neandetalere 25.000 år f. Kr. Her opplever vi fargesprakene stalakitter i alle former og fasonger, hvelvinger og hulrom over 30 meter høye og underjordiske innsjøer. Minnene etter dagens utflukt er mange når vi i en komfertabel turbuss kjører tilbake til Benalmadema og vårt hotel.

Ronda (110 km)
Bli med oss på en busstur med spektakulære naturopplevelser opp i 1200 meters høyde. Her inne i landet finner vi en av Spanias mest spesielle byer. Denne fjellbyen bærer tilnavnet «Tyrefektingens vugge». I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft deler byen i to. Vi kikker på flotte andalusiske hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter nyter vi spansk lunsj med tapas og god vin. Fulle av inntrykk kjører vi tilbake til kysten.

Gibraltar (120 km)
På gode motorveier tar det kun 1 ½ time sydover til Gibraltarstredet, hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet. Her, på den iberiske halvøyas sørkyst, entrer vi engelsk territorium. Gibraltar har vært britisk kronkoloni siden 1830, men fønikerne etterfulgt av karthagere og romere begynte å bosette seg her allerede i 950 f.Kr. På folkemunne kalles dette merkelige naturfenomenet «The Rock», fordi området er et stort fjell omkranset av hav. Hovedveien til Gibraltar går over stedets flystripe og på andre siden venter små minibusser på oss. De tar oss med på en spektakulær kjøretur opp på dette fjellet hvor utsikten er storslått, vill og vakker. Her kan man også besøke St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner.

Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste «kunstverk”, og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker, neandertalerne, bodd. Så er det tid for noen «apestreker». De haleløse berberapene, faktisk de eneste ville apene i Europa, er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m.

Begynner du å bli sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde “fish and chips”! Fulle av opplevelser returnerer vi tilbake utpå ettermiddagen.

Granada (140 km)
Granada var i 250 år hovedstaden i det mektige mauriske kongeriket i Andalucia. Byens beliggenhet er svært malerisk, ved foten av den snøkledde fjellkjeden Sierra Nevada. Det arabiske Alhambra er et eksotisk eventyr. Palassene, hagene og fontenene er arkitektoniske mesterverk av keramiske fliser og utskjæringer, og assosiasjonene til «1001 Natt» er nærliggende. Når kongene var trette av mas og intriger i palasset, fant de roen i Generalife. I dag er det skapt et flott hageanlegg her, med fantasifullt utskårne busker og trær, fontener og fargerike blomster. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til kysten utpå ettermiddagen.

Hjemreise: Benalmadena – Bergen
Vi flyr med direktefly fra Malaga til Bergen.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Malaga t/r
Flyavgifter kr 302,- (med forbehold om endringer)
Transfer flyplass – hotell t/r
14 – 21 netter i standard dbl.rom/leilighet på Hotel Sunset Beach Club
1 middag
Reiseleder fra Unik Travel

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Malaga t/r
Flyavgifter kr 302,- (med forbehold om endringer)
Transfer flyplass – hotell t/r
14 eller 21 netter i standard dbl.rom/leilighet på
Hotel Sunset Beach Club
1 middag
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom/leilighet kr 2100,-
Frokost 14 dager kr 980,- pr. pers.
Frokost og middag 14 dager kr 3000,- pr. pers.
Rom med havutsikt kr 1100,- pr. pers. i dbl. rom/leilighet


 

Frivillige utflukter:

Granada kr 800,- pr. pers.

Ronda kr 600,- pr. pers.

Gibraltar kr 450,- pr. pers.

Nerja/Frigiliana kr 550,- pr. pers.

Torremolinos, Mijas, Malaga, Marbella: pris oppgis av reiseleder underveis

 
Vårt leilighetshotell Sunset Beach
Vi skal bo på et hyggelig leilighetshotell i Benalmadena, 15 km sør for Malaga. Leilighetene er på 37 m2 og har stue, soverom, fullt utstyrt kjøkken, bad og garderobe. Aircondition, gratis wi-fi, TV med norske og internasjonale kanaler. Daglig rengjøring og skifte av håndklær. Sengetøyet byttes 2 ganger pr. uke.

Hotellets fasiliteter: 2 utendørs svømmebasseng, underholdningsteater, hyggelige barer og restauranter, supermarked og bakeri, self-service vaskeri, treningssenter, frisør, beautysalong og medisinsk senter.

Beliggenhet: Ideelt plassert ved sjøen med lang sandstrand.

Barer, restauranter, butikker og båthavna i Benalmadena er i spaseravstand fra hotellet. Både taxi og busstopp er like utenfor hotellet slik at man lett kan komme til alle de spennende nabobyene på egenhånd hvis man ønsker dette. Et flott supermarked like i nærheten frister med massevis av spanske ferske delikatesser, et utvalg i frukt og grønt og et vinsortement vi bare kan drømme om. Her finner du alt!

Fordelspris:
Fra kr 9950,-

Kr 9950,- pr. pers. for 2 uker
Kr 12 500,- pr pers. for 3 uker

Mulighet for 4 ukers opphold på forespørsel

For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon gå inn på mer info eller
ring Unik Travel på telefon.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien