Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Håkonshallen
25. mai

Charlie Albright

Pianist og improvisasjonsartist.  

Amerikanske Charlie Albright var et friskt pust da han kom inn på kort varsel og gjorde sin første konsert i Norge under Festspillene i 2017. Begeistrede publikummere meldte tilbake om en usedvanlig musikalitet fra en sjarmerende artist med stor formidlingsbegavelse.   

Under årets festspill spiller han blant annet Beethoven og Chopin og improviserer over egne komposisjoner i ærverdige Håkonshallen. Albright har opptrådt med artister som fiolinisten Joshua Bell, sanger og dirigent Bobby McFerrin og den festspillaktuelle cellisten Yo-Yo Ma. Washington Post har kalt ham en av «de mest begavede musikerne i sin generasjon med en blendende naturlig forståelse for tangentene», og The New York Times har bemerket en «teknikk og virtuositet som gir deg hakeslipp.»  

Unge Charlie lærte seg å spille piano helt på egenhånd, og gikk som tre-åring fra ustrukturert klunking til å fremføre hele melodier han hadde plukket opp. Evnen til å lytte og lage musikk av det han hører, har han fortsatt med seg: Albright ber ofte publikum om å foreslå tonearter han kan improvisere over.

Charlie Albright piano 

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770–1827) Pianosonate nr. 14 i ciss-moll, «Quasi Una Fantasia», op. 27:2 | GIAN CARLO MENOTTI (1911–2007) Ricercare og Toccata over et tema fra «Jomfruen og tyven» | FRÉDÉRIC CHOPIN (1810–1849) Variasjoner over  Ci Darem La Mano, op. 2 | CHARLIE ALBRIGHT Live pianosonateimprovisasjon basert på toner fra publikum.

Fordelspris:
Fra kr 322,-

Ordinær pris Fra kr 430,-

Lørdag 25. mai 2019
kl 19:30–21:30

Billetter

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien