Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Troldsalen
28. mai 2017

Crescendo: Oktetter m/Jansen, Weilerstein, Biss & unge solister


Stjernespekket oktettfest i Troldsalen.


Fiolinist Janine Jansen, pianist Jonathan Biss og cellist Alisa Weilerstein går sammen med unge norske musikere og fremfører noen av de flotteste verkene i de klassiske repertoaret. Slike internasjonale størrelser sammen med fremadstormende norske artister i begynnelsen av sin karriere i en intim konsertsal som Troldsalen er sjelden kost.

Mendelssohn var bare 16 år da han skrev sin strykeoktett. «Dens ungdommelige livskraft, briljans og perfeksjon gjør den til et av miraklene i det 19. århundrets musikk. … Ikke engang 16-årige Mozart produserte noe som kan måle seg med dens freidighet,» skrev musikkritikeren Conrad Wilson.

Mendelssohn får musikalsk selskap av Schumanns pianokvartett, som inneholder en av hans mest hjerteskjærende romantiske melodier, og Sjostakovitsj’ to stykker for strykeoktett. «Det absolutt beste jeg har skrevet», mente komponisten selv om scherzoen i verket.Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.

Fordelspris:
Kr 305,-

Ordinærpris KR 400,-

Transport t/r inkl. i billetten
Avreise fra Strandkaien, Turistinfo/Mathallen kl 12:00
Retur fra Troldhaugen kl 14:30

BIlletter

Hjemmeside

Adresse: Troldhaugsveien 65

Vis alle tilbud i denne kategorien