Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Russland
23. mai – 1. juni 2017

Cruise i Russland

På Tsarens vannveier fra Moskva til St. Petersburg

Volga, “alle floders mor”, representerer Russlands folk, historie og landets utvikling. Vårt seilas begynner i hovedstaden Moskva, landets maktsentrum, og ender i St. Petersburg, en av Europas flotteste byer med imponerende bygninger fra Tsartiden. Langs reiseruten er det varierte utflukter. Vi besøker små landsbyer som bare kan nås via elver og kanaler, seiler gjennom imponerende sluseanlegg, krysser to av Europas største innsjøer og opplever den frodige landsbygda samt moderne byer. Vi seiler også på historisk grunn. Det var vikingene som grunnla staten Russland på 800-tallet. I Tsarenes kjølvann får vi oppleve et av Europas mest spennende elvecruise. Håper du har lyst og anledning til å bli med.

Dag 1: Fra Norge til Moskva. Vi flyr via Amsterdam og ankommer Moskva utpå ettermiddagen. Vel fremme venter bussen som kjører oss til kaia hvor cruiseskipet ligger klart for ombordstigning. Vi bor på skipet under hele turen og spiser de fleste måltidene om bord. Alle lugarene er utvendige og praktisk innredet. Daglig arrangerer skipet spennende aktiviteter som kurs i russisk, danseleksjoner og vodkasmaking. Mulighetene er mange! Hver kveld er det underholdning med dans og levende musikk.

Dag 2: Sightseeing i Moskva. Etter en god frokost starter dagens sightseeing med Den Røde Plass, sentrum i russisk historie helt siden middelalderen, og hvor også Leninmausoleet ligger. Turen går videre til Moskvas nye stolthet, Kristus Frelserkirken, symbol på den russisk-ortodokse troens seier over kommunismen. Kirken som opprinnelig sto her, ble beordret sprengt i lufta av Stalin i 1931. Seiersparken er stedet hvor russisk patriotisme når store høyder. Det storslåtte anlegget er en hyllest til Russlands seier over nazi-Tyskland i 2. verdenskrig. Kreml, kjernen i det russiske riket, er Russlands største turistattraksjon. Denne mektige borgen ved Moskvaelven er symbolet på tsarenes overdådige rikdommer og Russlands politiske makt. “Over Moskva finnes Kreml og over Kreml kun Gud”, sier et gammelt russisk ordtak. Bak den over to km lange muren som omgir Kreml, ligger den store tsar-klokken på 200 tonn og Ivan Den Stores vakre klokketårn. Det er en spesiell opplevelse å besøke Kreml hvor intriger har utspilt seg i hundrevis av år og politiske maktkamper blir utkjempet den dag i dag.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Om kvelden blir det anledning til å oppleve en konsert med russisk folkemusikk, eller besøke et av Moskvas mange sirkus som frivillig utflukt.

Dag 3: Moskva. Dagen i dag er din! Enten kan du utforske denne spennende byen på egenhånd eller bli med på frivillige utflukter som tilbys gjennom skipet. Om ettermiddagen starter skipet sin reise gjennom Moskvakanalen mot Uglich som er morgendagens stopp.

Dag 4: Uglich. Vi ankrer i dag opp i en av Russlands eldste byer, Uglich, med flott beliggenhet langs Volga. Byen utforsker vi til fots. Perlen er “Kreml”, festningen hvor en av de mørkeste begivenheter i landets historie fant sted. Kirken St. Dmitry med sine røde murer og blå kupler, er bygget på stedet hvor sønnen til Ivan den grusomme ble myrdet på mystisk vis i 1591. På spaserturen får vi et inntrykk av det gamle Russland med sine bygninger og kirker fra middelalderen. Byen ligger i en region kalt Den gylne ring, en gruppe byer rundt Moskva hvor flotte bygninger fra Russlands fortid har blitt bevart. Ivan den grusomme brukte den som sin base på 1500-tallet.

Dag 5: Jaroslavl. I dag begynner turen på den 3690 km lange elva Volga som russerne ser på som sin nasjonalelv og kaller Mutushka (Kjære Lille Mor). Byen Jaroslavl med 600.000 innbyggere er en moderne industriby. Den har en enestående russisk middelalderarkitektur som også står på UNESCOs liste over verdensarven. Vi avlegger et besøk i St. Nicolas kirken, før vi går til markedet hvor vi opplever dagliglivet på nært hold. Her selges alt fra frukt og krydder, til billige klær og sko. Middagen nyter vi ombord mens skipet seiler videre på den lengste elven i Europa som forbinder Moskva med Østersjøen og Svartehavet.

Dag 6: Goritzy. I dag seiler vi inn i Volga-Baltikumkanalen med sju sluser som forbinder Volga med Østersjøen. Rundt lunsjtider ankommer vi Goritzy, en typisk russisk landsby hvor vi opplever dagliglivet på nært hold. Her avlegger vi et besøk på det berømte Kirillo Belozersky-klosteret, grunnlagt 1397. Dette var et av de største klostrene i Russland på 1600-tallet og nært forbundet med den russiske tsarfamilien.

Dag 7: Kizhi og Onegasjøen. Mens vi spiser frokost seiler skipet til Onegasjøen, hvor vi legger til kai ved Kizhi-øya, Nord-Russlands skjønnhet og perlen i det russiske Karelia. Dette er et av de eldste bebodde områdene i Russland og tidligere et hedensk senter. I dag er Kizhi en museumsøy, kjent for sin enestående trearkitektur. På vår spasertur kan vi beundre kirker, vindmøller og ulike trehus i denne russiske utgaven av «Maihaugen”. Den er mest berømt for landets eldste trekirke fra 1714 som har 22 kupler og er bygget uten en eneste spiker. Den er med på UNESCOs verdensarvliste. Det blir tid til å spasere rundt på egenhånd før vi om ettermiddagen seiler videre på Onega, den nest største innsjøen i Europa, som blant annet er kjent for sitt krystallklare vann.

Dag 8: Cruise på elvene Neva og Svir. I dag seiler vi på elven Svir og videre til Nord-Europas største innsjø, Ladoga. Langs elvebredden ligger pittoreske bondegårder og storslåtte ferieboliger. Ved lunsjtid ankommer

vi den lille landsbyen Mandrogi, som ligger ved den første av mange sluser vi skal seile gjennom. Her bor innbyggerne i tradisjonelle trehus, typiske for mange landsbyer i Russland. Vi spiser lunsj her, og etterpå kan vi utforske stedet på egenhånd. En av attraksjonene er Vodkamuseet med mer enn 200 flasker av Russlands favorittdrikk. I noen av husene selges også suvenirer produsert av lokale kunstnere og vi lærer russiske tradisjoner og gjestfrihet å kjenne.

Dag 9: Rundtur i St. Petersburg og omvisning på Eremitasjen. Vårt første møte med St. Petersburg imponerer. Utallige øyer, kanaler og broer har gitt byen tilnavnet Nord-Europas Venezia. På byturen passerer vi storslåtte palasser, historiske bygninger og brede avenyer, alt preget av byens grunnlegger Peter Den Store. Vi kjører langs hovedgaten Nevskij Prospekt, senter for handel, kultur, underholdning og natteliv. Her finner vi historiske bygninger side om side med det moderne St. Petersburg. Vi passerer fregatten Aurora hvor kanonskuddet ble avfyrt som utløste statskuppet i 1917 og dermed markerte slutten på tsarstyret. St. Isaac Katedralen er et av de mest imponerende landemerkene i byen med sin flotte forgylte kuppel og vakre utsmykkinger.

Etter lunsj i sentrum besøker vi et av verdens mest berømte museer, Eremitasjen. Museet, grunnlagt av Katarina den store, har en av verdens største og mest kjente kunstsamlinger. Det består av flere bygninger, hvor den mest kjente er Vinterpalasset med 1057 værelser. Etter omvisningen forstår vi bedre den enorme rikdommen tsarfamilien rådet over.

Det blir mulighet for teater- eller ballettbesøk denne kvelden (forbehold om program fra teaterhusene, foreligger nærmere avreise).

Dag 10: Hjemreise. Det er tid for å ta farvel med det store, mangfoldige landet i øst. Etter frokost blir det transport til flyplassen og fly hjem til Norge.

Inkludert i turprisen er:
Fly Bergen – Moskva/St. Petersburg – Bergen
Flyskatt (kr 676,- med forbehold om endring)
9 netter i utv. dbl. lugar på standard dekk på MS Konstatin Fedin
9 frokoster
8 lunsjer
9 middager
Utflukter i henhold til program
Tips på utflukter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkellugar kun på forespørsel
Dbl. lugar mellomdekk kr 700,- pr. pers.
Dbl. lugar øvre dekk kr 1200,- pr. pers.
Tips til betjeningen om bord (anbefalt 50€ per person)
Frivillige utflukter i Moskva
Visum (vi kan ordne dette på forespørsel, kr 800,-)
Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

 

Fordelspris:
Kr 16 990,-

Prisen gjelder pr. person i dobbeltlugar.

Du kan ringe ring Unik Travel på telefon for mer informasjon.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Utsolgt!

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien