Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Cruise
13. – 27. september 2017

Cruise med avgang fra Bergen til Casablanca

–  med flotte MS Midnatsol

Opplev Europas rike historie og fascinerende kultur på denne reisen som strekker seg fra Norges fjorder til Afrikas ørken. Reis over historiske hav med ekspedisjonsskipet MS Midnatsol, utforsk sjarmerende havner og oppdag de enorme kontrastene på det europeiske kontinentet. På denne gamle handelsruten finner du livlige byer, historiske steder og fantastisk natur og landskap.

De siste fem dagene på turen får vi oppleve den marokkanske gjestfriheten på nært hold. Det er en fremmed verden i Marrakech, som bedårer sansene med sine farger, lyder og smaker. Bli med og opplev uredde slangetemmer og eksotiske souker, samt muligheten til å oppleve Atlasfjellene.

Dag 1: Bergen – eventyret starter i Norges fjorder
Denne 11-dager lange ekspedisjonen starter på vestlandet, når vi forlater Bergen om ettermiddagen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruker mest mulig tid i nydelige Bergen før avreise for å få en smakebit på de kulturelle opplevelsene som venter.

Dag 2: Ut i åpent hav
En dag til sjøs er den perfekte måten å starte eventyret på. Ekspedisjonsteamet har forberedt interessante foredrag for deg. Du kan også ta en cocktail eller kaffe i baren eller panoramasalongen, nyte smakfulle måltider i restauranten eller bare slappe av på dekk.

Dag 3: Amsterdam – hjertet av Europa
Amsterdam har utviklet seg fra å være et lite fiskevær på 1200-tallet, til å bli en av verdens mest sjarmerende byer, rik på kultur og historie. Få byer har en blanding av nytt og gammelt som Nederlands hovedstad. Ta en tur inn i historien, bli imponert av museum, utforsk til fots, på sykkel eller med kanalbåt. Vi tilbringer nesten to dager her, som gir deg tid til å bli med på våre utflukter og virkelig bli kjent med store deler av byen.

Dag 4: Den engelske kanal
Lewis Pugh – utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtigrutens første ambassadør – har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom Den engelske kanal, en utfordring han beskrev som “the Everest of swims.”

Dag 5: Guernsey – livet på øya
Guernsey er den nest største øya i den engelske kanal. Den ligger ved kysten i Normandie i Frankrike, og har en komplisert politisk status. Den tilhører den britiske kronen, men ikke Storbritannia. St.Peters havn på Guernsey blir regnet som en av Europas vakreste havner, og har vært en travel havn siden romersk tid. Nyt en dag med shopping, museum, turer, sykkelturer, eller bare slapp av på av stedets små puber.

Dag 6: Biscayabukta – dyreliv til sjøs
Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner – spesielt på Svalbard – hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord.

Dag 7: Santiago de Compostela – utforsk den mystiske romerske og keltiske arven
I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruna om kvelden.

Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra Det hellige land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tilrekker seg tusenvis av pilgrimmer som går El Camino de Santiago – kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

Dag 8: Porto – portugisisk karisma
Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Miks monumenter fra verdens ledende arkitekter fra fortid og nåtid, med noen fantastiske utskjæringer fra barokken. Legg til en verdensberømt vin og et hint av det britiske. Plassér alt dette ved en stor elv, og du har Porto. Portugals nest største by er en av Europas mest karismatiske byer. Det historiske senteret, Ribeira, ligger på den nordlige bredden av elven Douro og står på UNESCOs verdensarvliste. En båttur i de gamle Rabelobåtene gir perfekt utsikt over denne historiske byen. Vi setter av en dag for å oppleve Porto og de vakre omgivelsene.

Dag 9: Lisboa – utforsk hovedstaden
Lisboa i Portugal er Europas nest eldste hovedstad etter Athen. Dette er hjemmet til Bélem-tårnet og Jéronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen ligger like ved havnen. Hit er det kort vei om du vil utforske de berømte bygningene, som den 45 meter høye Santa Justa heisen, bygget i neogotisk stil. Bli med på utflukter og få en smak av Portugal, i en av mange restauranter, kaféer eller barer.

Dag 10: Cádiz – omringet av Atlanterhavet
Etter en avslappende morgen kommer vi til havnen i Cádiz rundt lunsjtider. Cádiz er nesten helt omringet av Atlanterhavet, og er bare forbundet med fastlandet gjennom et smalt stykke land. Cádiz blir regnet som den eldste byen i vesten. Fønikerne grunnla byen rundt 1100 før Kristus. Senere fant karthagenere, romerer, vestgotere og maurerer veien inn til byen. Denne historiske byen er fortsatt omgitt av restene fra den gamle bymuren, og virkelig verdt et besøk. I det urbane området i Cádiz ligger Jerez, og dette er hjemmet til sherryen. Besøk bodegaer og destillerier for å lære mer om denne imponerende drikken. Ta deg tid til å nyte sjømat, surfing, kirker og museum, og til å utforske de smale gatene hvor Atlanterhavet bryter like ved.

Dag 11: Fra Casablanca til Marrakech
Ekspedisjonen slutter i Casablanca i Afrika. Vi anbefaler at du star på dekk når vi seiler inn i havnen. Hassan II Moskéen er et fantastisk syn. Moskéen er den syvende største i verden, og over 105 000 troende kan be her samtidig.

Bussen venter på oss, og turen går videre til Marrakech. Her ønskes vi velkommen på hotellet med tradisjonell marokkanske mynte-te. Vårt hotell ligger kun 10 minutters gange fra Medinaen. Her er utendørs svømmebasseng, sauna, hammam og spa.

Dag 12: Frivillig utflukt til medinaen
I dag kan du velge å bli med til gamlebyen i Marrakech. Medinaen utfordrer alle sanser og skjerper appetitten. Som et pumpende hjerte med sentrale handlegater som store årer og smale smug som et fint forgreinet nett av vener er dette et opplevelses- og handleeldorado. Varer vi bare kan drømme om å finne i norske butikker, kan bli med hjem til latterlig lave priser. Det er spennende å prute med lokalbefolkningen, og det er like tilfredsstillende hver gang man gjør et kupp. Alle steder hilses vi velkommen av blide og imøtekommende kjøpmenn. På Djemaa El Fna-plassen eksploderer livet foran øynene på oss – medisinmannen med sin blå turban tilbyr pulver og urter som kurerer alt mens en dansende ape prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten. Slangetemmerens fløytespill blander seg med bønnerop fra moskeene, mens en gjøgler samler mange nysgjerrige tilskuere. Har du tannverk finnes det alltid en håndverker som har spesialisert seg på tanntrekking, og ønsker du hennatatovering blir du raskt tatt hånd om. Etter lunsj på en liten oase midt på markedsplassen, returnere vi til hotellet. Kanskje det frister med en tur innom spa’et?

Dag 13: Frivillig jeep-utflukt til Atlasfjellene
Liker du spektakulære naturopplevelser, kan du glede deg til dagens utflukt. I jeeper tar vi oss opp mot Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede. Snø på toppene gir oss litt hjemlengsel, men det er også det eneste som minner om Norge. Vi besøker et lite kooperativ drevet av kvinner som lager kremer, såper og oljer av fruktene fra argantreet. Naturen her er vill og vakker og har sin helt spesielle flora. Vi klatrer videre i landskapet og kjører igjennom små berberlandsbyer, vinker til barna som leker utenfor hjemmene sine og ser kanskje noen gjetere. Berberne er den opprinnelige befolkningen i Marokko som alltid har livnært seg av jordbruk og sauehold. Underveis spiser vi lunsj ute i det fri, og utpå ettermiddagen returnerer vil til Marrakech. I kveld blir det en fargerik middag av de sjeldne. Like utenfor murene til gamlebyen, som en bortgjemt liten perle, finner vi kveldens restaurant. Vi blir ønsket velkommen på gaten, og blir så loset videre inn gjennom trange smug til selve restauranten. I vakre lokaler, innredet med varme farger og badet i lys fra de ornamentale marokkanske lampene, finner vi oss fort til rette. Kvelden vil by på marokkansk gastronomi krydret med eksotiske magedansere og arabiske musikere – det blir som 1001 natt.

Dag 14: Dagen på egenhånd
I dag kan du bestemme tempo og innhold. Mange vil nok tilbake til medinaen for å gjøre noen kupp, andre vil ligge til lading ved bassenget.

Dag 15: Hjemreise
En opplevelsesrik tur er over, og siste etappe blir med fly tilbake til Bergen.

Turprisen inkluderer:
Hurtigruten’s ekspedisjonsseiling inkl. fullpensjon ombord
Vind- og vannavstøtende jakke
Ilandstigninger med Polarcirkel-båter
Utvalgte aktiviteter om bord og i land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord
Kaffe og te om bord
Busstransport i moderne turistbuss
4 netter i dbl.rom på 4* hotell inkl. frokost
4 middager hvorav en på restaurant med drikke og underholdning
Fly Marrakech – Bergen
Flyskatt kr 423,- (m/forb. om endringer)
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom/-lugar på forespørsel
Medinaen, inkl. lunsj og drikke kr 675,- pr. pers.
Jeepsafari til Atlasfjellene kr 1250,- pr. pers.
J3: Utvendig m/begrenset utsikt kr 700,- pr. pers.
N2: Utvendig m/fri utsikt kr 1550,- pr. pers.
O2: Utvendig m/fri utsikt kr 2050,- pr. pers.
U2: Utvendig m/fri utsikt kr 3990,- pr. pers.

Fordelspris:
Kr 26 990,-

For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon gå inn på mer info eller
ring Unik Travel på telefon.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien