Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Italia
6. – 12. JUNI 2017

Dolomittene – vandreturer i spektakulære omgivelser

Dolomittene, nord i Italia, er et natureldorado både vinter og sommer. De helt spesielle fjellformasjonene som finnes her har UNESCO status og tiltrekker seg reisende fra hele verden. Val di Fiemme er den perfekte basen for vandreturer i fjellene, og den sjarmerende landsbyen Cavalese kombinerer fremragende gastronomi med rustikk stemning, der den ligger solrikt til med utsikt over dalen og fjellene. Bli med på opplevelsesrike dager hvor vi skal utforske dette spektakulære fjellområdet sammen med vår hyggelige og erfarne fjellguide.

Dag 1: En smakebit av Venezia
Flyreisen går fra Flesland via Amsterdam til Venezia med KLM. Venezia er en fantastisk, udødelig klassiker. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss inn til der kanalene i Venezia starter. Her går vi om bord i en båt som tar oss med inn til hjertet av byen. Vi kan beskue de mange vakre palassene og byens dagligliv fra sjøsiden før vi går av ved Markusplassen. Det blir en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene. Så blir det litt tid på egenhånd til å spise lunsj, handle eller ta en tur inn i San Marco katedralen for de som skulle ønske det.Utpå ettermiddagen fortsetter vi nordover til Dolomittene og hotellet i Cavalese.

Cavalese, Val di Fiemme
Cavalese er en hyggelig landsby med ca 4000 innbyggere i nedre del av Val di Fiemme i Trento i Nord-Italia. Byen ligger på 1000 moh og er om vinteren et populært skisted. Området er kjent for SKI-VM og Marcialonga-løpet, en styrkeprøve for langrennsløpere. Her finner vi også den såkalte Monsterbakken som deltakerne i Tour de Ski kjemper seg opp. Om sommeren er stedet et glimrende utgangspunkt for vandreturer i de vakre fjellene. Det er hyggelig å ta en spasertur rundt i den lille gamle byen, titte inn i butikker med kunsthåndtverk og souvenirer, kanskje finne noe nytt til fjellturen i sportsbutikken eller bare slå seg ned og nyte en kaffe eller et glass vin på en hyggelig cafe. Det er ellers fine vandrestier i området rundt byen.

Dag 2: Lavazè & Oclini-passet
Vandreturen opp til Oclini-passet er en flott tur som passer fint å begynne med. Vi blir kjørt til startpunktet ved Lavazè og går derfra videre oppover på merkede vandrestier en times tid til vi kommer til hytten Malga Ora. Derfra når vi Oclini-passet på ca 1900 moh etter 30 minutter. Nå er vi ved foten av Corno Bianco og Nero (Det svarte og hvite hornet), to fjelltopper hvor den ene ser mørk ut på toppen siden den er gressbevokst og den andre ser lys ut siden det er bart fjell på toppen. Hittil har det vær lett å gå og med liten høydeforskjell. Men nå skal vi klatre litt, og etter 45 minutter når vi toppen av Corno Bianco. Her har vi en fantastisk 360 graders utsikt. Underveis får vi oppleve den flotte fjellfloraen i dette området med mange fargerike blomster som ikke er så vanlige hos oss i nord. Vi har med oss en lunsjboks fra hotellet som vi nyter på et passende sted. På Malga Ora er det mulig å slappe av litt og få kjøpt noe å drikke. Sammen med en autorisert fjellguide blir man kjørt til og fra startpunkt for turen med buss.

Lengde dagsetappe: 5 timer.

Dag 3: Val Venegia
Denne turen starter gjennom en grønn dal som vider seg ut etterhvert. Nokså moderat stigning på det meste av ruten med noen brattere partier. Stien går over grønne beitemarker og bratt gjennom furuskog opp til platået ved foten av det majestetiske fjellpartiet, Pale di San Martino, med flere topper på over 3000 moh (30 min). Kontrasten er stor mellom de grønne bakkene og de grårosa, steile fjellene som opprinnelig er koraller presset opp fra havbunnen. Idet vi kommer til den lille innsjøen, ser vi fjellhytten Baita Segantini, et typisk fotomotiv fra Dolomittene, med fjelltoppen Cimon de la Pala i bakgrunnen. Baita Segantini ligger på 2 170 moh og er et kjærkomment mål denne dagen. Her nytes nistepakken, og utsikten fra terrassen er upåklagelig. Transport tur/retur utgangspunkt med buss fra hotellet.

Lengde dagsetappe: 5-6 timer.

Dag 4: Passo Pordoi
Mange har hørt om Sella Ronda, en fantastisk rundtur rundt fjellgruppen Sella, som både kan gjøres med sykkel (i sommerhalvåret) og med slalomski (om vinteren).
Vi velger oss Pordoi-passet som utgangspunkt for denne dagsetappen. Vi får transport gjennom dalen Val di Fassa og opp alle hårnålsvingene til toppen av passet på 2240 moh. Her går vi om bord i taubanen som tar oss i et luftig svev opp til toppen av Sass Pordoi på 2947 moh. Herfra går en sti opp til et trangt pass, og videre følger stien delvis Alta Via delle Dolomiti, kanskje den mest berømte ruten gjennom Dolomittene. Nå beveger vi oss gjennom et goldt, måneliknede landskap med rare fjellformasjoner. Vi klatrer litt oppover til toppen Piz Boé på 3152 moh med den lille trehytta Campanna Fassa. Utsikten er ubeskrivelig med 360 graders utsikt mot kjente fjelltopper som Piz Buin, Marmolada og Sassolungo. Stigningen vi går denne dagen er moderat, men vi merker godt at vi befinner oss i høyden.

Lengde dagsetappe: ca 4 timer (pluss taubane).

Dag 5: Naturfenomen i Cembra-dalen, vin og grappa
I dag kjører vi sydover til Val di Cembra. I Segonzano finner vi noen slanke, pyramidelignende sandsteinsformasjoner – et av naturens forunderlige krumspring. Enkelte er opp til 20 meter høye og har store steiner balanserende på toppen. Andre ligner en samling orgelpiper der de ligger og ruver i den grønne furuskogen. Vi går en rundtur i dette området for å beskue disse flotte formasjonene.
Videre fortsetter vi nedover i dalen til den prisvinnende vinprodusenten Villa Corniole,  hvor vi får en omvisning med vinsmaking. Området her i Syd-Tyrol overrasker med sin gode vinproduksjon selv om mange av vinrankene vokser relativt høyt over havet. Landskapet er vakkert med vinrankene i flotte terrasser mot en bakgrunn av majestetiske fjell.
Nå er lunsjappetitten garantert på topp, og på en gård i nærheten får vi servert et rustikt, tradisjonsrikt måltid.
Deretter blir det en stopp på Pilzer Distilleria, som gir oss en smakebit av deres egenproduserte grappa.

Dag 6: Sykkeltur langs Gardasjøen (frivillig utflukt)
I dag får du muligheten til å oppleve den vakre naturen langs Gardasjøen. Vi kjører buss ned til nordenden av innsjøen, hvor vi får utlevert sykler og instruksjoner om ruten. Det er med en lokalkjent sykkelguide på turen.
Vi sykler på landeveier og sykkelstier langs vannkanten og gjennom små tettsteder. Det blir stopp underveis for pikniklunsj. Det blir også muligheter for å shoppe med seg noen lokale delikatesser, før turen går tilbake til fjellene og Cavalese utpå ettermiddagen.
De som ikke ønsker å være med på sykkeltur i dag, har mulighet for en ny vandretur med guide eller utforske nærområdet på egenhånd.

Dag 7: Hjemreise
Arrivederci Italia! Vi forlater vårt hyggelige hotell etter frokost og setter kursen mot flyplassen i Venezia og flyturen hjem til Norge.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen-Venezia t/r
Transport flyplass – hotell t/r
Flyskatt (kr 643,- m/forb.)
6 netter i dobbeltrom på Hotel Bellavista 4*
6 frokoster
4 lunsjer (derav 3 lunsjbokser til vandring)
6 middager
1 flaske vann til hver vandretur
Transport alle nevnte utflukter
1 vinsmaking
2 grappasmakinger
Autorisert fjellguide på alle utflukter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Ytterligere måltider
Drikke til måltidene
Sykkeltur langs Gardasjøen, inkl. frakt, sykkel, hjelm, lunsj og sykkelguide kr 1200,- pr. pers.

Fordelspris:
Kr 11.900,-

Hvem passer turen for:
Turen kan karakteriseres som middels krevende. Den er for deg som liker fotturer, er i normal god fysisk form og som også kan gå i noe bratt terreng. Vil du slappe av en dag, er det selvfølgelig fullt mulig.


For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon gå inn på mer info eller
ring Unik Travel på telefon.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien