Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Gamle Bergen Museum
Fast avtale

Gamle Bergen Museum

Et minne om gamle dagers Bergen

Friluftsmuseet har 55  trehus fra 1700-, 1800,- og 1900 tallet, hvor av de fleste opprinnelig har stått i Bergen Sentrum.
Hvordan kunne livet arte seg i Bergen for 150 år siden? Aktører bidrar til levendegjøring av historiene.

1800-tallets Bergen var Europas største treby, og et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse og travle gater, torg og smug. Det er da også få byer som har opplevd så mange storbranner som Bergen. Byens utseende er endret mange ganger og ofte under stor dramatikk. Andre ganger har gamle hus måttet vike plassen for nybygg og omregulering.

Men Bergen har også visst å ta vare på sin historie. Gamle Bergen er en rekonstruert by med cirka 50 trehus fra 17-, 18- og 1900-tallet. Her finner man private hjem fra ulike perioder, samt en rekke butikker og verksteder. Utallige rom og gjenstander levendegjør historien om byen gjennom generasjoner. Gamle Bergen er et idyllisk minne om gamle dagers Bergen.

Aktører bidrar til levendegjøring av historiene. Hvordan kunne livet arte seg i Bergen for 150 år siden? Hvordan så det ut? Hva snakket menneskene om? I naturskjønne omgivelser kan du treffe på både herskap og tjenere fra tider som er forbi.

Gamle Bergen Museum ble åpnet i 1949 ved hjelp av “Foreningen Gamle Bergen”, som allerede i 1935 hadde overtatt en del områder på stedet. Museet ble bygget opp omkring «Elsesro» – et lyststed som ble bygget av skipsbyggeren Rasmus Rolfsen fra Kristiansand til sin kone Elsebe. Rolfsen hadde kjøpt området i 1784, og det ble drevet skipsbyggeri der i flere generasjoner. Senere er en lang rekke bygninger – for tiden 50 i tallet – flyttet ut til museet fra byen, bl.a. den kjente forfatterinnen Dorothe Engelbrektsdatters hus fra 1600-tallet. Ved siden av bygningsmiljøet huser museet også flere utstillinger, bl.a. leketøysutstilling og en åpen vognsamling.

 

Fordelspris:
Halv pris for inntil to voksne

Ordinær pris Voksen kr. 90,

Barn gratis

Halv pris på voksenbillett ved besøk av flere museer i Bymuseet eller ved bruk av BT Fordel (BT Fordel gjelder for to personer).

Åpningstider
Fram til 31.08.2015
daglig: 09.00 - 16.00I museumsbutikken får du kjøpe skillingsboller, is, brus, gammeldags snop, kaffe, postkort, bøker og souvenirer.


Transport: 7 min. med buss nr. 3, 4, 5, 6 eller 83 fra sentrum. Stoppested: Nyhavnsveien.

mer info

Adresse: Nyhavnsveien 4 5042 Bergen

Vis alle tilbud i denne kategorien