Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

31. mai

Goldbergvariasjonene m/Mahan Esfahan

Fra ungdomsopprør til livsverk.

På omslaget av Goldbergvariasjonene skrev Johann Sebastian Bach «Komponert for musikkelskere, for å styrke deres ånd». Verket begynner med en arie, og deretter maler komponisten frem over 30 variasjoner av melodien i et stykke musikk som fortsatt fascinerer musikkelskerne han dediserte det til for nærmere 300 år siden.

Iransk-amerikanske Mahan Esfahani lærte først å spille piano av sin far, før han ble interessert i cembalo som tenåring. I et intervju med NPR forteller Esfahani at lyden av cembaloen irriterte faren, og hans ungdomsopprør ble dermed å fortsette å spille.

To tiår senere er cembalisten blitt hedret med et antall priser, inkludert en BBC Music Magazine Award for sin innspilling av nettopp Goldbergvariasjonene.

– Cembaloen lar deg høre mer, får frem de små finessene og de skjøre følelsene i musikken. Instrumentet har en sensualitet ved seg som berører oss, sier Esfahani selv.

«[Omtrent hvert tiende år] kommer det en innspilling av Goldbergvariasjonene som betydelig endrer måten du hører verket på. Slik er det med Mahan Esfahani.» – PHILADELPHIA INQUIRER

Mahan Esfahani cembalo  

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685–1750) Goldbergvariasjonene, BWV 988

Buss t/r Troldhaugen inkl. i billetten. Bussturen tar ca 30 minutter. Avreise fra Tursitinformasjonen kl 18:30, retur fra Troldhaugen kl 21:30. ​​​​​Mahan Esfahani spiller også med Michala Petri i Håkonshallen lørdag 1. juni kl 19:30.

Fordelspris:
Kr 367,-

Ordinær pris Kr 490,-

Fredag 31. mai 2019
kl 21:30–22:50

Billetter

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien