Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Nord Norge
21- 24. juli

UTSOLGT ! Harstad, Andenes og Senja i høysesong

Opplev Harstads historiske perler, som Røkenes Gård og Trondenes fort og kirke. Vi seiler med Hurtigruten til Andøya, hvor en hvalsafari i verdensklasse venter. Eventyrøya Senja trollbinder deg – velkommen!


Dag 1: Evenes – Harstad
Lunsj på Røkenes Gård og middag i Harstad.

Velkommen til eventyrlige Nord-Norge. Fra Harstad/Narvik Lufthavn Evenes kjører vi nord-vestover til kystbyen Harstad. Trondenes fort er kjent for sine enorme Adolf-kanoner. I 1943 bygget tyskerne batteriet på fire kanoner, som er verdens største landbaserte kanoner (kaliber 40,6 cm). Adolf-granaten veier 600 kg og har en rekkevidde på hele 56 km. I løpet av 90 sekunder når den sitt mål. De største granatene veier hele 1030 kg! Vår lokalguide forteller oss hvordan livet på fortet artet seg under krigen. En av kanonene, Barbara, er operativ museumskanon. Like i nærheten besøker vi Trondenes kirke, som ligger på historisk grunn. Allerede i vikingtiden var det aktivitet her. Det er funnet spor etter trekirker fra 1100-tallet. Dagens steinkirke antas ferdigstilt i 1440. Etter kirkebesøket reiser vi til familiegården Røkenes Gård. Allerede i folkevandringstiden (år 400-600), var gården i drift. Gjennom vikingtiden og middelalderen, som odelsgård fra år 1300 og frem til dagens drift. Hovedbygningen på gården er fredet, og antas oppført rundt år 1750. Røkenes Gård kan skryte av og ha hatt kongelig gjestgiverbevilling allerede fra 1777. Om du har interesse for kunst, kan en utstilling fra Karl Erik Harr oppleves. Det er virkelig historisk sus rundt Harstad. Vi spiser lunsj på gården, for deretter å finne veien tilbake til Harstad sentrum. På kvelden spiser vi middag.

Dag 2: Risøyrenna med Hurtigruten – Hvalsafari fra Andenes
Frokost på Thon Hotel, lunsj og middag på Andenes.

Sydgående hurtigruteskip, MS Nordkapp, kommer inn til Harstad om morgenen. Etter frokost sjekker vi inn på skipet og reisen mot Vesterålen kan starte. Ruten går gjennom Toppsundet og etter hvert inn i den smale Risøyrenna. For å gjøre det mulig å seile via Vesterålen, ble det besluttet å starte «mudring» av Risøysundet. Politiske dragkamper og lokalt engasjement resulterte i at åpningen kunne finne sted i juni 1922, og skipstrafikken gjennom sundet ble startet. Lengden på passasjen måler 4,8 kilometer, og dybden er på kun 7 meter. Skipsleia har flere kursendringer og «stakene» står tett. En fascinerende seiling fra Harstad til Risøyhamn. Fra havna tar vi landeveien nordover via vestkysten av Andøya. Flott natur, fjell og ikke minst den vakre Bleikstranden passeres.
Etter lunsj og innsjekk på hotellet gjør vi oss klare for nok et eventyr. Hvalmuseum, etterfulgt av hvalsafari med MS Reine. Norges største selskap som tilbyr hvalsafari, har 27 års erfaring. Med Andenes som utgangspunkt blir reisen til hvalfeltet kort og det blir mer tid til å se hvaler og delfiner. På sommeren er det Spermhvalen som i hovedsak kan oppleves. Men også Spekkhuggere og Grindhvaler kan dukke opp. Spermhvalen kan bli hele 15-20 meter lang, veie mer enn 50 tonn og har dyrerikets største hjerne – på hele 9 kilo! Denne dagen vil bli husket lenge. På kvelden spiser vi et hyggelig måltid.

Dag 3: Rundreise på eventyrlige Senja
Frokost på hotellet, lunsj på Senja, middag på Thon Hotell Harstad.

Fra flotte hvalopplevelser på Andøya, reiser vi videre til manges favoritt – Senja. Vi tar ferge fra Andenes til Gryllefjord, en overfart på knappe to timer. Vakre Senja har fått mye velfortjent oppmerksomhet de siste årene. Øyas mektige natur, med trolske fjell og små bygdesamfunn gjør reisen gjennom øyriket minneverdig. Første stopp blir ved det gamle nikkelverket i Hamn. I 1869 ble det funnet drivverdige forekomster av nikkel, og folketallet økte voldsomt. Verdens første vanndrevne elektrisitetsverk ble bygget her i 1882. Neste stopp blir det gamle handelsstedet i Hamn, vakkert beliggende ut mot havgapet. I dette vakre landskapet spiser vi lunsj. Noen kilometer senere besøker vi verdens største troll og trollkjerring. Gamle sagn fra Senja og flere fotostopp underveis, langs nasjonale turistveier. «Løvetanna» låvebutikk og kafé på Vardnes urtegård, får også besøk av oss denne dagen. Lokaldyrkede urter er blant spesialitetene. Fra Senja tar vi kystruten fra Skrolsvik til Harstad. Båtreisen tar oss til vakre kystperler som; Krøttøy, Bjarkøy, Fenes, Sandsøy og Kjøtta. Vårt hotell i Harstad venter oss og står klare med middag.
 
Dag 4: Historiske opplevelser i Harstad 
Frokost på Thon Hotell, lunsj på Bark Spiseri.

På formiddagen har vi noen timer på egenhånd. Byens handlegater og eventuelt det kjente “Grottebadet” kan besøkes.  Vi spiser lunsj på Bark Spiseri, for deretter å finne veien tilbake til flyplassen. På hjemreisen til Bergen benytter vi direktefly.

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Bergen Lufthavn – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes
• Bussreise fra Evenes til Harstad
• Besøk på Trondenes fort og kirke
• Omvisning og lunsj på Røkenes Gård
• To netter på Thon Hotell Harstad inkludert frokost og middag
• Seiling med MS Nordkapp fra Harstad til Risøyhamn
• Bussreise mellom Risøyhamn og Andenes
• Lunsj i Andenes
• Besøk på hvalmuseum og hvalsafari
• En natt på Andrikken Hotell inkludert frokost
• Middag i Andenes
• Ferge fra Andenes til Gryllefjord
• Rundreise på Senja inkludert lunsj
• Båtreise fra Skrolstad til Harstad
• Lunsj på Bark Spiseri
• Bussreise fra Harstad til flyplassen
• Flyreise Harstad/Narvik Lufthavn Evenes – Bergen Lufthavn
• Lokale guider underveis
• Turleder fra Enjoy Travel er med på hele reisen


Drikke inngår ikke til måltidene.

Fordelspris:
Kr 12.995,-.

Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom.

Enkeltromstillegg: fra kr. 995,-
Begrenset antall enkeltrom

Flytider:
21. juli: Bergen - Harstad/Narvik 07:00 - 08:50
24. juli: Harstad/Narvik - Bergen 16:45 - 18:35

For mer info kontakt Enjoy Travel på telefon eller mail.

Utsolgt!

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Vis alle tilbud i denne kategorien