Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Island
14. – 18. oktober 2019

Høsttur til Island – vilt, vakkert og eksotisk

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoderne Reykjavik. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene.  
Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Islendingene er stolte av sitt tradisjonsrike land og språk, og møter alle sine gjester med varme og vennlighet. Her er det godt å være turist!

Dag 1: Bergen – Keflavik
Vi flyr direkte med Norwegian fra Bergen til Reykjavik. Allerede ved ankomsten til Islands internasjonale flyplass vil du bli slått av kontrastene som gjør dette landet så fascinerende – et landskap dekket av barske og opprevne lavamarker med små byer langs kysten og Reykjavik i det fjerne. Underveis inn mot hovedstaden gjør vi et stopp i Den blå lagune. Vi spiser en felles lunsj og de som ønsker det kan ta seg et bad i det mineralrike vannet (forhåndspåmelding på badingen). Dette er en fantastisk start på et spennende opphold på Island. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell, Fosshotel Raudare. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Sightseeing i Reykjavik
Denne dagen skal vi gjøre oss litt kjent i sentrum av verdens minste og nordligste hovedstad. Selve sentrum kan virke lite, men byen har alle de institusjoner en hovedstad skal ha. Her er parlaments-bygning, domkirke, kulturhus, universitet og et rikholdig utvalg av gallerier og museer for å nevne noe. I tillegg finner vi småbyens sjarm i den gamle bydelen med en fredet trehusbebyggelse. Fiskerihavnen står sentralt i byens historie og Hallgrimskirken troner på en bakketopp og gir oss flott utsikt over hele hovedstadsområdet fra sitt spir. Det blir en spennende rundtur med mye artig historie og nyttig informasjon om steder man kan besøke på ettermiddagen som er til fri disposisjon

Dag 3: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss
Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Det ligger definitivt et historisk sus over spaserturen ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og naturfenomenet sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Det blir opphold i nærheten av geysirene med mulighet for lunsj og tid til å rusle opp og ta bilder av dette spesielle fenomenet. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker.
Gullfoss er Islands største fossefall, og det kan minne om Niagarafallene, bare i miniatyr. Enorme mengder vann stuper over kanten og skaper et øredøvende sus. Vi rusler opp for å komme nærmere dette fascinerende fenomenet og for å knipse noen bilder for evigheten og sosiale medier.
På vei tilbake til Reykjavik blir det tid til å besøke kirken i Skálholt, Islands første bispesete.
Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik og de koselige bygatene.

Dag 4: Reykjavik på egenhånd
Dagen i dag er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske butikkene, mens noen kanskje lar seg friste til en tur i byens store utendørsbad. Andre ønsker kanskje mer kultur og vil besøke et av byens mange gallerier eller museer. Nasjonalmuseet beskriver det islandske folkets historie, og her er det også ulike utstillinger av varierende temaer. På Saga-museet er det naturtro voksdukker som viser historien fra de første bosetterne, til reformen. Culture house er det nasjonale kultursenteret, og det beskriver Islands historie fra vikingtiden og frem til nå. Mulighetene er mange. Felles middag om kvelden.

Dag 5: Hjemreise
Oppholdet på Island går mot slutten, og vi vender nesen hjem mot Bergen. Vi er sikker på at dagene på sagaøya har gitt deg mange fine opplevelser og minner for livet!

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Keflavik t/r med Norwegian
Flyavgifter (kr 421,-)
4 netter i dobbeltrom på Fosshotel Raudará
4 frokoster
1 lunsj
2 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder/guide fra Unik Travel

 

Tillegg:
Enkeltrom kr 2200,-
Bading i Blå lagune kr 750,- inkl. håndkle (bindende påmelding

Fordelspris:
Kr 9.950,-

For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon se mer info eller ring Unik Travel
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien