Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Kroatia,Slovenia, Italia
6. - 13. mai 2017

Kroatia – med smakebiter av Slovenia og Italia

Kroatia er et blomstrende turistmål med mye å tilby sine gjester. En fantastisk kyst og skjærgård, vakre strender med krystallklart vann, et behagelig middelhavsklima og pittoreske landsbyer hvor utallige kafeer inviterer deg til å sitte under markisen med en kaffe og nyte livet. Vår base, Opatija, er et tradisjonsrikt og sjarmerende badested som gjør ære på sitt kallenavn som ”Kroatias Nice”. Strandpromenaden med sine palmer og hoteller minner oss om Côte d’Azur, og et stort antall restauranter og butikker inviterer til fornøyelser.

I løpet av turen skal vi bli kjent med Slovenia og de fascinerende dryppsteinsgrottene i Postojna. Til slutt besøker vi Venezia – uten tvil en av Italias vakreste og mest spesielle byer. Dette blir dager med spennende utflukter og spesielle opplevelser. Vi håper å se deg på tur!

Dag 1: Bergen – Zagreb – Opatija. Vi flyr med KLM fra Bergen, via Amsterdam til Zagreb. Kjøreturen på et par timer til nydelige Opatija går gjennom et vakkert landskap, og før du vet ordet av det er vi fremme ved Istrias dronning. Opatija ligger på en halvøy med 12 km strandpromenade, idylliske parker og prangende fontener. Palasslignende villaer ligger som fargeglade perlebånd på hver side av veien, omgitt av palmer og sypresser. Mange av de herskapelige villaene fra Opatijas glansperiode er nå blitt hoteller. Stedet har godt og mildt klima, og byen ligger beskyttet av fjellene med frodig vegetasjon. Spa og helseturisme har spilt en sentral rolle her, og stedet var populært allerede på 1800-tallet.

Vi sjekker inn på hotellet som blir basen vår de neste 6 nettene. Middagene som vi spiser i hotellets restaurant har fått mange impulser fra sine naboer, og man vil kjenne igjen både italiensk, ungarsk og østerriksk mattradisjon i løpet av uken.

Dag 2: Bli kjent i Opatija. Etter en god frokost skal vi bli bedre kjent i Opatija og en rundtur med lokalguide er en hyggelig måte å få oversikten på, men ikke minst gir det et tilbakeblikk til hvorfor stedet er som det er, og hvilke kvaliteter det byr på. Underveis blir det en hyggelig lunsj i fellesskap. I Opatija er de særdeles stolte av sine hjemmelagde kaker, og på vår lunsjrestaurant byr de i tillegg til dette, på lokale spesialiteter, en juice-champagne bar og 50 forskjellige typer kaffe fra hele verden!

Dag 3: Utflukt til øya Krk, med vinsmaking og lunsj. Øya Krk har broforbindelse til land, og vi kjører via byen Rijeka og krysser Kvarnerbukten med buss. Du kan glede deg til å besøke et lite samfunn med en 3000 år gammel historie! Landsbyen Punat er sjarmerende, med sine smale gater, hvite strender og olivenlunder. Diamanten er Kosljun, en liten og pittoresk øy med et fransiskaner kloster på.
Etter besøk her går turen videre til Vrbnik, for lunsj og smaksprøver av de lokale vinene. Dagens utflukt er lagt opp i et behagelig tempo, og inkluderer en liten båttur, vinsmaking og en deilig lunsj.

Dag 4: Postonja i Slovenia. Slovenias største severdighet er dryppsteinshulene ved Postojna. Noen har sagt at har du sett en dryppsteinshule, så har du sett alle, men da har de ikke vært i Postojna! Her finner vi et av verdens største hulesystemer, som samtidig er det som er lettest tilgjengelig i Slovenia. Et elektrisk tog bringer oss til hulenes sentrale del. Herfra tar guiden oss med på en liten spasertur der vi beundrer noen av de mest fantastiske og fargestrålende dryppsteinsformasjonene som billedhoggeren Henry Moore har kalt for «Verdens mest fantastiske kunstgalleri». En bro bygget av russiske krigsfanger under 1. verdenskrig, fører over et gigantisk juv.
I grotten er temperaturen konstant 8-10 grader. Veien inne i grotten er asfaltert og trygg, men det er lurt å ta på seg gode sko og varm jakke på denne turen.

Dag 5: Rovinj. I dag skal vi oppleve mer av halvøya Istria. Vi krysser over til vestkysten og den maleriske byen Rovinj, kanskje den mest romantiske og best bevarte av Istrias byer. Rovinj som i flere århundrer tilhørte Venezia, har beholdt sitt italienske preg. I dag er det mange kunstnere som har slått seg ned i byen, noe den bærer preg av. Vi tar en spasertur i Rovinjs gater, utforsker de mange trange smugene, og ser på det yrende livet på havna med båter som frakter turister og fastboende til innbydende strender på de mange små øyene rundt byen. Vi besøker stedets katedral som står som byens landemerke, før det blir lunsj på egenhånd.

Dag 6: Dagen er din. Slapp av og nyt dagen på din måte. Kanskje du tidligere denne uken har bestilt tid for den store personlige spadagen, med alt fra massasje til ansiktsbehandling?
Eller du vil kanskje heller slappe av ved bassenget på hotellet eller gjøre flere varp i byens forretninger. En rusletur langs strandpromenaden er absolutt å anbefale. Uansett hva du velger, er det godt å kjenne at en er på ferie.

Dag 7: Vi reiser til Venezia. Dagen i dag tar vi i rolig tempo og etter vi har fått spist og sjekket ut av hotellet, skal vi si farvel til Kroatia og sette kursen mot Italia. Kjøreturen følger kysten og på vei til Venezia blir det et stopp for lunsj. Hotellet vårt ligger på fastlandet like ved Venezia og dette er et godt utgangspunkt for morgendagens utflukt. Etter litt tid på egenhånd blir det felles middag på hotellet.

Dag 8: Venezia – Bergen. Bagasjen vår blitt satt til oppbevaring og vi tar toget de få minuttene det er til å komme seg til sentrum av Venezia. Her venter en lokalguide som vil vise oss de mest kjente severdighetene som Markusplassen og Rialtobroen. Det er en helt spesiell stemning som hviler over denne historiske byen med sine utallige kanaler og ærverdige palasser.Man forstår at selv store forfattere som Goethe ble grepet av atmosfæren her. Det er ikke vanskelig å finne seg en lunsjrestaurant og utpå dagen går turen tilbake til fastlandet for avreise med fly fra Marco Polo flyplass i Venezia.

Vi har opplevd tre land den siste uken og du har nok sett fellestrekk, men mer sannsynlig er at du har sett at alle tre landene har sin egen identitet.

T

Fordelspris:
Kr 11 990,-

Turprisen inkluderer:
Flyreisen Bergen – Zagreb – Venezia – Bergen
Flyavgift kr 615,- (med forbehold om endringer)
Buss t/r flyplass – hotell
7 netter i dbl. rom på hotell
7 frokoster
3 lunsjer)
7 middager
Utflukter iflg. program
Reiseleder fra Unik Travel
Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,-
Drikke til måltidene
Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Du kan også ringe Unik Travel på telefon for mer info.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Vis alle tilbud i denne kategorien