Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Bømlo, Moster Amfi
5. juni

Nordvegen: Moster

Sagalitteratur og storslagen natur i historisk samklang.

Moster og Bømlo er en drøm av et utgangspunkt for et Nordvegen-verk: Et eldorado for håndverkere i steinalderen og kjent fra sagatiden som viktig tingsted. I denne konser­ten trekkes natur, fortidsminner og sagalitteratur inn for å belyse hva som gjorde nettopp Moster til et sentralt sted for både konge, prest og handelsmann.

På Moster som i Bekkjarvik har Einar Selvik og Ivar Bjørnson med seg forfatter og doktor i norrøn filologi Bergsvein Birgisson. Med massive toner og levende skildringer suger de fordums minner inn i nåtiden.

Med Nordvegen-konserten avsluttes også årets Mostraspel-helg i Moster Amfi.

Bølgesus fra norrøn tid i nyskapende storverk.

Skipsleia Nordvegen – opphavet til Norges navn – var i 3000 år det som knyttet Norge til verden og verden til Norge. Ivar Bjørnson (Enslaved) og Einar Selvik (Wardruna) tar oss med på en spektakulær reise langs denne leia, i en musikalsk kjærlighetserklæring til norsk kystkultur og norrøn historie.

I konsertserien Nordvegen bygger Bjørnson og Selvik videre på suksessen Skuggsjá, som de komponerte til Grunnlovsjubileet i 2014. I hver havn som besøkes trekkes stedets unike historie, fra steinalderen til i dag, frem i ord og toner. Instrumenter fra vår egen tid kombineres med bukkehorn, lyre, tagelharpe og andre appa­rater fra vår tidligste musikkhistorie, og på både hardt, mykt og kløktig vis blir vår norrøne tradi­sjon flettet inn i samtiden. Lokale krefter, lokal identitet og ulike musikalske verker gjør hver forestilling helt egen.

De prisdekorerte kunstnerne Bjørnson og Selvik danner med Nordvegen-konsertene et akus­tisk og intimt utgangspunkt for det grandiose bestillingsverket Hugsjá, som urfremføres i Grieghallen onsdag 31. mai.

Einar Selvik sang, kraviklyre, diverse historiske instrumenter

Ivar Bjørnson gitarer, effekter, sang

Iver Sandøy trommer, perkusjon, sang

Silje Solberg hardingfele, sang

Håkon Vinje keyboard, sang

 

Et samarbeid med Agderforskning, Bekkjarvik Eiendom AS, Bekkjarvik Gjestgiveri, Hotel Ullensvang, Lysverket, Moster Amfi, Oseana Kunst- og Kultursenter og Solstrand Hotel & Bad, støttet av RFF Vestlandet.

Støttet av Hordaland fylkeskommune

 

Fordelspris:
Kr 300,-

Ordinærpris Kr 390,-

SPRÅK
Spilles på engelsk/norsk/norrønt uten teksting.

ANNET
De fleste Nordvegen-konsertene spilles utendørs. Publikum oppfordres til å kle seg godt.

TRANSPORT, PARKERING OG OVERNATTING
www.fib.no/arenaer

Bestill

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien