Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

HOTEL ULLENSVANG
25. mai

Nordvegen: Ullensvang

 

Historiedyrkelse på jaktgudens område.

Ullensvang har fått sin navn fra den gamle jaktguden Ullr/Ullin, og steder som har arvet hans navn var gjerne reli­giøse midtpunkt og hellige steder som samlet folk fra bygdene til gudedyrking og kultus av ulike slag. Konserten spilles i amfiet utendørs, og i vakre omgivelser tryller komponistene frem historier og tradisjoner fra både Ullensvang og det storslåtte landskapet rundt.

 

Bølgesus fra norrøn tid i nyskapende storverk.

Skipsleia Nordvegen – opphavet til Norges navn – var i 3000 år det som knyttet Norge til verden og verden til Norge. Ivar Bjørnson (Enslaved) og Einar Selvik (Wardruna) tar oss med på en spektakulær reise langs denne leia, i en musikalsk kjærlighetserklæring til norsk kystkultur og norrøn historie.

I konsertserien Nordvegen bygger Bjørnson og Selvik videre på suksessen Skuggsjá, som de komponerte til Grunnlovsjubileet i 2014. I hver havn som besøkes trekkes stedets unike historie, fra steinalderen til i dag, frem i ord og toner. Instrumenter fra vår egen tid kombineres med bukkehorn, lyre, tagelharpe og andre appa­rater fra vår tidligste musikkhistorie, og på både hardt, mykt og kløktig vis blir vår norrøne tradi­sjon flettet inn i samtiden. Lokale krefter, lokal identitet og ulike musikalske verker gjør hver forestilling helt egen.

De prisdekorerte kunstnerne Bjørnson og Selvik danner med Nordvegen-konsertene et akus­tisk og intimt utgangspunkt for det grandiose bestillingsverket Hugsjá, som urfremføres i Grieghallen onsdag 31. mai.

Einar Selvik sang, kraviklyre, diverse historiske instrumenter
Ivar Bjørnson gitarer, effekter, sang
Iver Sandøy trommer, perkusjon, sang
Silje Solberg hardingfele, sang
Håkon Vinje keyboard, sang

Et samarbeid med Agderforskning, Bekkjarvik Eiendom AS, Bekkjarvik Gjestgiveri, Hotel Ullensvang, Lysverket, Moster Amfi, Oseana Kunst- og Kultursenter og Solstrand Hotel & Bad, støttet av RFF Vestlandet.

Støttet av Hordaland fylkeskommune

Fordelspris:
Kr 300,-

Ordinærpris Kr 390,-

SPRÅK
Spilles på engelsk/norsk/norrønt uten teksting.

ANNET
De fleste Nordvegen-konsertene spilles utendørs. Publikum oppfordres til å kle seg godt.

TRANSPORT, PARKERING OG OVERNATTING
www.fib.no/arenaer

Bestill

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien