Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Italia
24. – 31. august 2017

Roma & Sorrento – kultur og skjønnhet

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Turen innledes med et kort besøk i Roma –

«den evige stad». Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer. Så setter vi kurs for den sagnomsuste Amalfikysten. Sorrento, Capri og Pompeii tar deg med på en reise tilbake i tid, mens du ser vakre fotomotiver overalt blant buktene med sine stupbratte klipper.

Dag 1: Oslo – Roma. Vi flyr med direktefly fra Bergen om ettermiddagen og lander i Roma tidlig kveld. Vi kjører rett inn til den gamle bydelen Trastevere hvor vi skal spise på den legendariske restauranten Meo Patacca. Et rikholdig måltid med sang og musikk er en flott start på turen. Deretter sjekker vi inn på Hotel Pace Helvetia, i sentrum av Roma.

Dag 2: Vatikanet – Sorrentokysten. Vi sjekker ut fra vårt hotell og tar plass i bussen. Før vi kjører mot Sorrento skal vi gjøre et stopp ved Vatikanet, verdens minste selvstendige stat både i areal og folkemengde. Følelsen når man kommer inn i Peterskirken, med sine dimensjoner og utsmykning, kan vanskelig formidles med ord. Vi begynner i Vatikanmuseet der vi får oppleve mange kjente kunstskatter på nært hold. Deretter kommer vi inn i det Sixtinske kapell med blant annet Michelangelos fantastiske takmaleri. Etterpå tar bussen oss ut av Roma, og vi stopper underveis for en felles lunsj. Landskapet som møter oss lenger sør er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Hotellet vårt de neste dagene ligger flott like ved den sjarmerende landsbyen Seiano di Vico Equense. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Dag 3: Sorrento by. Formiddagen brukes til å nyte hotellets fasiliteter og ta livet med ro. Etter hvert kjører bussen oss til Sorrento by hvor vi tar en spasertur med en lokal guide.  Sorrento er intim og oversiktlig, og det er lett å orientere seg på egenhånd.
Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende forretningene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev på «Et Dukkehjem» og «Peer Gynt». Det blir noen timer i Sorrento på egenhånd slik at man kan spise en lunsj og kikke litt rundt i butikkene. På ettermiddagen returnerer bussen til hotellet. Felles middag på hotellet.

Dag 4: Dagen er din. Frivillig middag på Michelin-restaurant. Sol, bad, nytelse og egne opplevelser – i dag skal timene gå i ditt tempo. Kanskje lese i en god bok på en solseng ved bassengkanten, eller en spasertur i byen Vico Equense med sine kafeer, restauranter og butikker. I kveld får du mulighet til å oppleve en to-stjerners Michelin-restaurant – en av Italias beste restauranter. I den lille landsbyen Sant Agata, på toppen av halvøya, ønsker familierestauranten Don Alfonso velkommen til en italiensk kulinarisk opplevelse. Et måltid fullt av smak, kreativitet og farger – vel bekomme.

Dag 5: Capri (frivillig utflukt) ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento på egenhånd eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om. En halvtimes båttur bringer oss til havnen i Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til byen Anacapri. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Neste stopp er Capri by. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen her kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 6: Amalfi-kysten. Veien til Positano og Amalfi er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskelandsbyer som på trass klamrer seg til de bratte åssidene. Først stopp denne dagen blir Positano, omtalt som «Italias St. Tropez». Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! Inne blant de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste en del av oss. Positano er blant annet kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Her gjelder det også å ha kamera klart, for her finner du et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Vi tar så båt over til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Her blir det en felles lunsj, og tid til å kikke rundt på egenhånd. Vi anbefaler et besøk i St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 7: Pompeii (frivillig utflukt) For de som ønsker å bli med går turen i dag tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr – et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake – vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romerby med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 1900 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Arrivederci a l’Italia Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Vico Equense og Sorrentohalvøya og kjører tilbake til Roma. Her begynner vi med en felles lunsj, før vår lokale guide møter oss og tar oss med på en rundtur.  I byen står severdighetene i kø; Colosseum, Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona, Viktor Emanuell bygningen for å nevne noe av det vi skal oppleve i denne monumentale byen. Vi spiser felles lunsj før vi setter kurs for flyplassen. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Vi flyr direkte fra Roma til Bergen.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Roma t/r
Flyskatter kr 592,- (m/frbhld. om endringer)
7 netter i dbl.rom på hotell (Hotel Pace Helvezia, Roma og Hotel Aegua 4*, Vico Equense)
7 frokoster
3 lunsjer
3 middager
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1950,-
Frivillig utflukt Pompeii kr 700,- pr. pers.
(inkl. buss, guide, lunsj og inngangspenger)
Gourmet middag hos Don Alfonso kr 1700,-
(inkl. buss og 6 retters middag. Drikke kommer i tillegg)
Frivillig utflukt til Capri kr 950,- pr. pers.
(inkl. buss, båt, lunsj, guide og minibuss)
Drikke til inkluderte måltider

Fordelspris:
Kr 12.990,-

For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon gå inn på mer info eller
ring Unik Travel på telefon.
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

Mer info

Telefon: 38 12 79 00
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien