Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

19. - 22. juli 2019

Rorbuferie på Reine

Det finnes så uendelig mye vakkert å oppleve i Lofoten. Naturen har skapt tinder og fjell, de hviteste strender, og inviterer eventyrere fra hele verden inn i sitt rike. I løpet av fire herlige dager kan du nyte det magiske øyriket i vakre Reine!

I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger fiskeværet Reine.Her er de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet de nærmeste naboer. På sommerstid kan en rorbuferie her by på endeløse dager, badet i midnattssol.Reine er et av Lofotens mest kjente og besøkte fiskevær, og administrasjonssenter for Moskenes Kommune. Reine er også ett av Norges mest fotograferte landskapsmotiver og inspirasjon for mange kunstnere.
Fra Reine går det båtturer inn i en av Norges vakreste fjorder. Med en barsk natur omkranset av stupbratte fjell som går helt ned i havet.

Dag 1: Direktefly til Evenes – Reine Rorbuer
Fredag morgen starter reisen med direktefly til Harstad/Narvik Lufthavn Evenes. Etter knappe to timer settes bena på nordnorsk jord. Reisen fra flyplassen til Reine er i seg selv en flott opplevelse. Første stopp gjøres i Lofotens hovedstad, Svolvær. Her spiser vi lunsj på kaikanten, på Restaurant Bacalao. Vi spaserer langs bryggekanten og gjør et besøk på Krigsminnemuseet. Dette er Norges beste i sitt slag og du vil se og høre de utroligste historier fra krigens dager, servert av William Hakvåg. Ferden går videre vestover og neste stopp blir på Borg. Vi besøker Lofotr – vikingmuseet som er blitt verdenskjent. Det blir omvisning i Høvdinghuset, vi ser film og spiser et lett vikingemåltid. Herfra kjører vi nå direkte til Reine Rorbuer – et komfortabelt og flott rorbuanlegg som blir vårt bosted de kommende dagene.

 Dag 2: Reinefjorden – Bunesstranden
Vi spaserer noen hundre meter og gjør oss klare for båttur. Dagens mål er Bunesstranden, på nordsiden – på “yttersia” av Lofoten. For å komme oss dit, tar vi båten inn Reinefjorden – til Vindstad. Derfra går vi på gode stier innover og langs fjorden. Et høydedrag på knappe 80 moh. forseres før vi skimter stranden som flere ganger har blitt kåret til Norges vakreste. Velkommen til Bunesstranden, et bortgjemt paradis! Etter et forfriskende bad og noen flotte stunder går vi samme vei tilbake, og tar hurtigbåten tilbake til Reine.

 Dag 3: Smeden i Sund og Norsk Fiskeværsmuseum
Vi starter dagen med et besøk hos “Smeden i Sund”. Museet er en installasjon som består av bygninger og gjenstander, der samlingen ble påbegynt allerede i 1947. Museet er privateid med hovedvekt på fiskerirelaterte gjenstander fra nærområdet. Atmosfæren preges av eldre glødekulemotorer og semidieselens monotone banking, duften av eksos, samt lukten av brent kull fra smedens arbeid. Smedens mest kjente produkt er “Skarven”.
På Å finner du Norsk Fiskeværsmuseum, et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i hele Norge. Museets hovedtema er livet i fiskeværet fra ca. 1840 til 1960, og lofotfiskets utvikling de siste 250 år. Besøk flere bygninger med varierte utstillinger: naust, trandamperi, husmannsstue, smie, vedskjå, tørkeloftet, postkontoret, rorbu og bakeri. Aktivitetsrom for barnefamilier. Historiske hager – alt i særdeles naturskjønne omgivelser. I sommerbakeriet  (med steinovn fra 1844) får du smake flere typer tradisjonelt brød og kanelboller. ”Gammelbutikken” er full av lokalproduserte matvarer, reiseminner, bøker, fiskeutstyr i tillegg til vanlige dagligvarer.
Vi stopper i Sørvågen og spiser lunsj på en meget god restaurant – Maren Anna. Etter lunsj går turen tilbake til Reine.

 Dag 4: Henningsvær – direktefly til Bergen
Denne dagen starter vi tidlig fra Reine. Vi skal til vakre Henningsvær, fiskeværet som ligger på utallige øyer ut mot Vestfjorden. En spasertur gjennom været og ikke minst besøk på Galleri Lofotens Hus venter. Her finnes malerier og kunst som har gjort galleriet viden kjent. I tillegg blir det film fra Lofoten og Nord-Norge.
Etter Henningsvær kjører vi østover mot Evenes. Vi spiser lunsj underveis.
Fra Evenes tar vi direkteflyet til Bergen Lufthavn Flesland om ettermiddagen.

————– 

Reine Rorbuer
ligger nesten så langt ut i Lofoten som du kan komme.
32 komfortable rorbuer med historisk sus og historiske navn. Alle har eget kjøkken, slik at du selv kan tilberede måltider i rorbuen. Men anlegget har også restaurant som sikrer deg fantastisk mat.
På Gammelbua Restaurant tilberedes maten både på tradisjonelt og internasjonalt vis. Her tilbys det mange spennende retter basert på lokale råvarer, fersk fisk og kjøttretter etter hva sesongen tilbyr, for å skape en «ekte» matopplevelse fra Lofoten.
Trådløst nettverk er tilgjengelig og gratis. Middag er tilgjengelig mot ekstra kostnad.

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise tur-retur Bergen Lufthavn – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes
• Tre netter på Reine Rorbuer
• Bussreiser i henhold til program
• Innganger i henhold til program
• Tre frokoster på Reine Rorbuer
• Lett middag dag 1
• Lunsj dag 1, 3 og 4
• Båttur inn Reinefjorden – til Vindstad t/r, lett vandring

Tillegg for enkeltrom: fra kr. 2495,-

Rorbuene består av to- til tre private soverom. Oppholdsrom, kjøkken og bad deles i hver enkelt rorbu med andre gjester fra gruppen.
Måltider og aktiviteter som ikke er spesifisert i programmet, samt drikke kommer i tillegg.
Det finnes en kiosk og en butikk i nærområdet, hvor det er mulig å handle inn for enklere matlaging i rorbuene.


Flytider:

  1. juli: Bergen – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes 07:00 – 08:50
  2. juli: Harstad/Narvik Lufthavn Evenes – Bergen 16:45 – 18:35

Fordelspris:
Kr 11.995,-

For mer informasjon kontakt Enjoy Travel på telefon eller mail

Utsolgt!

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Vis alle tilbud i denne kategorien