Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Troldsalen
6. juni 2017

Tomter, Kam & Hadland 1


Tvillingkonserter fra en uvanlig orkesterfamilie.


Bratsjist Lars Anders Tomter, klarinettist Sharon Kam og pianist Christian Ihle Hadland gjør to ulike konserter sammen i konsertsalen på Troldhaugen.

– Her setter vi sammen tre instrumenter som er både like og ulike på samme tid. De tilhører ulike familier, men har ganske likt register, sier Lars Anders Tomter, som har stått for programmeringen.

Det er ikke mye musikk som er skrevet for både bratsj, klarinett og piano. Mozart var først ute, med sin «Kegelstatt» eller «Bowlingbane»-trio. Med Schumanns Märchenerzählungen(«Eventyrfortellinger») er det felles originalrepertoaret omtrent komplett. Et annet utgangspunkt for tvillingkonsertene under årets festspill var Brahms’ sonater, som finnes i utgaver både for klarinett og bratsj.

– Særlig Brahms-sonatene og Mozart-trioen er musikk jeg ikke kunne levd uten. Disse komponistene har i en helt spesiell grad forstått bratsjens sjel og hva den kan uttrykke, sier Tomter.

Bratsjisten, som musikkmagasinet The Strad kalte «the giant of the Nordic viola», har helt siden studietiden syntes det er noe eget ved å komme til Festspillene, og følelsen blir ikke mindre i år:

– Christian Ihle Hadland og Sharon Kam er fenomenale musikere som jeg elsker å lytte til, og Troldhaugen er et helt magisk sted, sier han.

Fordelspris:
Kr 305,-

Ordinærpris Kr 400,-

Transport t/r inkludert i billetten:
Avreise fra Strandkaien, Turistinfo/Mathallen kl 15:00
Retur fra Troldhaugen kl 17:30

Billetter

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien