Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Cruise med Hurtigruten
23. til 30. april

Vårcruise fra Amsterdam til Bergen på MS Midnatsol


Opplev Sørlandet og vestkysten av Norge fra sjøveien
Moderne og hyggelig skip fra Hurtigruten
Enkel ilandstigning i Bergen

Bli med på et innholdsrikt og hyggelig vårcruise med Hurtigruten fra Amsterdam til Bergen, rett etter at påsken er avsluttet!

Dag 1, Amsterdam
Reisen starter med direktefly på KLM til Amsterdam og transport til skipet MS Midnatsol.
I løpet av åtte innholdsrike dager cruiser vi med Hurtigruten på en rekke anløp i Sør- Norge, samt Helgoland i Tyskland.

Dag 2, Helgoland, Tyskland
Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen, og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Kom i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien.  

Dag 3, sjødag
En dag til sjøs betyr at du kan slappe av på dekk, i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panoramautsikt og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil. 

Dag 4, Kragerø
Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer – et fantastisk sted å utforske med kajakk. På land kan vi si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen.  Kunstnerkvartalet i Kirkegata er også verdt et besøk. Her kan du se Kragerøs kunstnere i arbeid.

Dag 5, Farsund
Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette går tilbake til Napoleonskrigene (1807-1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Uthavnene Loshavn og Eikvåg utenfor Farsund var sentrale steder for kapervirksomheten og de staselige boligene tyder på at det var en innbringende virksomhet for mange.

Dag 6, Lysefjorden
Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland, med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

Dag 7, Lysefjorden
Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her. 

Reisen ender med ilandstigning dag 8 i sentrum av Bergen, enkelt og greit!

Om bord reiser du sammen med andre fra Cruisespesialisten og kan ta del i interessante foredrag og utflukter. Merk at foredrag og utflukter er på engelsk fordi majoriteten av de øvrige reisende er engelskspråklige, men vi har med egen reiseleder som tar seg av informasjon for våre reisende.

MS Midnatsol har en sterk miljøprofil og et moderne design. Interiøret er lyst og fargerikt, inspirert av de lange, varme sommerdagene våre – noe som også reflekteres i den norske, moderne kunsten om bord. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. Skipet har også en toetasjes panoramasalong over baugen, med store glassflater som slipper inn naturlig lys og gir fantastisk utsikt.

Dagsprogram:
Dag 1 Fly til Amsterdam, ombordstigning MS Midnatsol
Dag 2 Helgoland, Tyskland
Dag 3 Cruisedag til sjøs
Dag 4 Kragerø
Dag 5 Farsund
Dag 6 Lysefjorden
Dag 7 Rosendal
Dag 8 Bergen, avstigning
 
Inkludert
Fly fra Bergen eller Oslo til Amsterdam
Transport til skipet
Cruise med helpensjon på MS Midnatsol
Vindjakke fra Hurtigruten
Aktiviteter om bord og på land
Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og som blir med i land og på  utflukter/aktiviteter
Kaffe og testasjon om bord
Egen reiseleder for vår gruppe fra Cruisespesialisten (minimum 20 reisende)

Ikke inkludert
Drikke og annet personlig forbruk ombord
Valgfrie organiserte utflukter underveis

Les turprospekt her og kontakt oss for mer informasjon!

Fordelspris:
Fra kr 16.900,-

Antall dager:    8 dager
Tirsdag 23. april til tirsdag 30. april 2019
Skip / rederi:   MS Midnatsol / Hurtigruten

For mer informasjon kontakt Cruisespesialisten på telefon eller mail

Mer info

Telefon: 55 59 68 40
post@cruisespesialisten.com

Vis alle tilbud i denne kategorien