Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Snekkerbrakken Bergenhus Festning
17. januar 2019

Vinsmaking – Druer fra Burgund

Som en del av serien Tale of the Grape med den anerkjente sommelieren Francesco Marzola, skal vi denne kvelden få en introduksjon til to kjente druer fra Burgund: Pinot Noir og Chardonnay. Marzola fikk i år hedersbetegnelsen “Best Sommelier of the Nordics 2018” og er ansvarlig for den berømte vinkjelleren på Park Hotel Vossevangen. 

Pinot Noir er en av verdens mest prestisjetunge druer. Det er en blå vindrue som har sin opprinnelse i Burgund i Frankrike. Vinen trives mindre i varme støk, er kresen på jordsmonn, lagres på eik og bearbeides i kjellere. Druen, som trives i kalkholdig jordsmonn, benyttes først og fremst til produksjon av rødvin, og den er allment ansett for å produsere noen av de beste vinene i verden. 

Pinot Noir sin slektning, Chardonnay, vokser derimot villig de fleste steder og er lite kresen på jordsmonn og klima. Selv om Chardonnay-druen har sin opprinnelsee i Burgund, trives den i alle verdensdeler; det er dette som gjør druen så populær.

Denne kvelden skal Marzola sammenligne fire hvite og fire røde viner laget på henholdsvis Chardonnay og Pinot Noir. Vinene er dyrket over hele verden – fra Burgund i Europa, via Sør-Afrika til California i USA.

Vi starter med apertif og smårettsbuffet kl. 17.30. 
Sittende vinsmaking starter kl. 18.00.
Smakingen er ledet av den anerkjente sommelieren Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen. 
Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for gode smaker!

Fordelspris:
Kr 550,-

Ordinær pris Kr 645,-

Påmelding

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien