Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Bergenhus - Snekkerbrakken
17. oktober

Vinsmaking – Fontanafredda

Elsker du vin, eller har du lyst til å lære mer om det du har i glasset? Da er vinsmaking på Bergen Live Tasting Sessions noe for deg.

I hjertet av Piemonte, blant Langhe-åsene, finner vi Fontanafredda. Historien startet i 1858 da kong Vittorio Emmanuele II, det samlede Italias første konge, kjøpte et stykke land på 58 hektar i Serralunga d’Alba. På eiendommen lå en vannkilde, eller en «kald kilde», som på italiensk blir Fontana Fredda. 

Kongen benyttet Fontanafredda som sitt jaktslott, og gav det bort til sin elskerinne, Rosa Vercellana, datter av en av kongens korpsleder. Rosa ble snart adlet til grevinne av Mirafiore og Fontanafredda. Deres førstefødte, grev Emanuele Alberto av Mirafiore og Fontanafredda hadde en stor lidenskap for vinmaking og jordbruk og det var han som besluttet at landområdet rundt Fontanafredda skulle dyrkes om til vinmark i 1878. Takket være grevens iver og fremsynthet vokste vineriet og dets anerkjennelse for kvalitetsbevisst moderne vinmaking raskt.  Greven selv ble ansett som en viktig internasjonal promotør av Barolo.

Fontanafredda eiendommen består i dag av 122 hektar, hvorav rundt 90 er plantet vinmark. Vineriet har lenge vært ansett som en bra produsent, men de siste 10-15 årene har de virkelig fått rykte på seg for topp kvalitet. Spesielt for sine Baroloer. Stilen er fortsatt modernistisk.

Spesielt enkeltvinmarken La Rosa, sørget for at Fontanafredda fikk sin første virkelig store anerkjennelse i Gambero Rosso med Tre Bicchieri. 1998 drikker usedvanlig bra i dag.

Vinrankene til Fontanafredda ligger stort sett mellom 200 og 400 meter over havet i Serralunga d’Alba, Diana d’Alba, Barolo and Murisengo. Sammensetningen av det hovedsakelig kalkholdige jordsmonnet kan endre seg på få meter, ofte med opptil 50% sand og andre ganger bestående av mer leire.

Fordelspris:
Kr 555,-

Ordinær pris Kr 645,-

Aldergrense 18 år!
Dørene åpnes: ca kl: 17:30 (med Aperitiff)
Vinsmaking: ca kl: 18:00

Mer info/påmelding

Vis alle tilbud i denne kategorien