Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Personvernerklæring for Schibsted Norge

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Schibsted er derfor opptatt av å ivareta ditt personvern. Her vil vi forklare hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet. Denne personvernerklæringen gjelder mediehus- og avisprodukter i Schibsted Norge under Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, og Stavanger Aftenblad, samt Strilen, Bygdanytt, Vestnytt, Askøyværingen, Lindesnes Avis og Lister. ”Vi” og ”oss” i denne erklæringen omfatter alle disse.

Merk at dersom du blir digitalabonnent og registrerer en SPiD-konto vil du inngå en egen, separat avtale med vilkår om behandling av personopplysninger. Denne blir du bedt om å samtykke til når du registrerer deg.

 

1. Hva er personopplysninger og hvem er ansvarlig for dem?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller ip-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder. Når du bruker mediehus- og avisprodukter under Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, eller Stavanger Aftenblad er det Schibsted Norge som er behandlingsansvarlig.

Som en del av Schibsted Media Group vil Schibsted Products & Technology UK Ltd kunne behandle dine personopplysninger for de samme formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen. Selskapet er selvstendig behandlingsansvarlig i disse tilfellene. Du kan likevel forholde deg til ett kontaktpunkt for henvendelser som gjelder vår behandling av personopplysninger.

 

2. Hva slags opplysninger samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger du selv gir til oss og om bruk av tjenestene våre. Vi mottar også enkelte opplysninger fra tredjeparter.

Opplysninger du selv gir til oss

Vi lagrer opplysninger når du kontakter oss, ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også opplysninger som du selv registrerer i kommentarfelt, skjema eller lignende på våre sider.

 

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Vi registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig å forbedre tjenestene våre, å forebygge svindel og å tilpasse innholdet til ditt bruks- og interessemønster. Vi samler for eksempel informasjon om hvilke av våre nettsider og annonser du besøker.

Informasjonen som samles inn kan deles opp i følgende typer:

Informasjon om din enhet og internett-tilkobling
Informasjon om hvordan du bruker tjenestene
Informasjon om posisjon
Informasjonskapsler (“cookies”) og annet innhold som lagres lokalt
Informasjon om din brukerkonto og kundeforhold

 

Opplysninger fra andre

Dersom du har en brukerkonto hos oss, mottar vi informasjon om deg fra andre kilder slik som våre samarbeidspartnere, kunder og leverandører i forbindelse med markedsføringskampanjer og vedlikehold av adresselister. Informasjonen vi mottar kan være sannsynlighetsbasert, slik som sannsynlig størrelse på din husstand og alder.

En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse. Denne informasjonen gjør at vi kan måle effekten av annonsen for å formidle deg mer relevant innhold og annonser til deg fremover.

 

3. Hva bruker vi opplysningene til?

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Med mindre der det er særskilt avtalt med deg, vil vi kun bruke dine opplysninger for å:

Levere tjenestene våre som avtalt med deg

Vi behandler personopplysninger og andre former for data for å levere tjenester som avtalt med deg. Vi bruker også data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom blant annet å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm og raskest mulig lasting av sidene.

Generere statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene og abonnementsproduktene våre.

Utvikle personaliserte tjenester – tjenester spesielt tilpasset deg

Vi ønsker å gi deg muligheten til å få skreddersydd innhold og tilpasninger. Ved å bruke data om din brukeratferd og dine uttrykte preferanser kan vi for eksempel fjerne saker du allerede har lest fra forsiden eller fra oversikter over anbefalte artikler og vi kan gi anbefalinger om innhold eller andre tjenester basert på ditt lesemønster eller andre brukere med lignende bruksmønster som deg.

Målrette og måle effekten av annonser

Vi ønsker å vise deg annonser som er mest mulig relevante for deg, og måle hvor effektive annonsene er. Til dette bruker vi informasjon om deg, din brukeratferd og lokasjon og kobler dette med informasjon om hva andre med lignende bruksmønster som deg har lest. For eksempel kan vi bruke informasjon om hvor du oppholder deg til å vise deg annonser fra nettopp dette området. Vi kan videre styre hvor mange ganger du skal se en annonse basert på opplysningene vi har. Annonsevisningene vil fremkomme både på Schibsted sine nettsider og andre nettsteder.

Hindre, begrense og granske misbruk av våre tjenester

Vi kan bruke opplysninger om din aktivitet på våre tjenester kombinert med tekniske data (som loggfiler med flere) for å hindre, begrense og granske ulike typer misbruk av tjenestene våre. Med “misbruk” mener vi blant annet bruk av falske profiler, spamming, trakassering, forsøk på å logge seg inn på andres SPiD-konto, samt annen atferd som er i strid med gjeldende lovgivning.

 

4. Hvem deler vi opplysningene med?

Dine opplysninger vil kunne deles med andre der det er relevant for formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen med mindre dette er avtalt særskilt med deg.

Vi inngår avtaler med dem vi deler opplysninger med som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Selskaper i Schibsted Media Group

Informasjon om din bruk av tjenestene, slik som hvilke av våre nettsider du besøker og hvilken nettleser du brukte, deles med andre selskaper i Schibsted Media Group til bruk for de samme formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Samarbeidspartnere og annonsører

Samarbeidspartnere får tilgang til enkelte typer informasjon for å formidle målrettet innhold eller tilbud gjennom sine tjenester. Direkte identifiserende opplysninger som navn, adresse, telefonnummer mv. deles ikke uten ditt eksplisitte samtykke. Dette kan være der du har samtykket til å motta markedsføring fra en samarbeidspartner eller til at en samarbeidspartner kan markedsføre våre produkter til deg.

Annonsører kan kjøpe annonsevisninger på Schibsted sine tjenester og på andre nettsteder. Visningene er rettet mot ulike interessekategorier (såkalte “segmenter”) som tilgjengeliggjøres for annonsørene og som vi har laget basert på data om deg. Data som kan brukes til å identifisere deg vil ikke deles med annonsører eller andre tredjeparter uten et eget, eksplisitt samtykke fra deg.

Offentlige myndigheter

Dersom det pålagt ved lov eller det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen vi har lagret om deg kunne utleveres til offentlige myndigheter.

 

5. Hvordan kan du administrere, rette eller slette opplysningene vi har om deg?

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager en feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss, dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte pliktene vi har.

Dersom du logger inn, kan du selv få innsikt i data som Schibsted har lagret om deg i tjenesten “Data og deg”, som er tilgjengelig via din profilside i SPiD. Med denne tjenesten kan du også styre i hvilken grad data om deg skal brukes til personalisering av våre tjenester og annonser.

Du kan endre data som er lagret om deg i tilknytning til ditt abonnement eller produkt ved å logge inn på “Min side” på den aktuelle tjenesten.

Innstillinger for brukerdata i apper

6. Særlig om barns personvern

Som hovedregel ønsker vi ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder, med unntak av våre debatt-tjenester for ungdom der barn med Facebook-konto kan kommentere artikler.

Det er egne overvåkingsrutiner for disse kommentarene. Hvis barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger i andre sammenhenger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss som angitt nedenfor.

 

7. Gjennomføring av endringer

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller ved vår nettstedspolitikk. Ved vesentlige endringer vil vi informere særskilt i de tjenestene som berøres.

Sist oppdatert: Juni 2017

 

8. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår behandling av personopplysninger eller denne personvernerklæringen ta kontakt med oss på privacy@schibsted.com .

For spørsmål knyttet til ditt abonnement, se kontaktinformasjon på MinSide eller på våre hjelpesider.